forum dla kobiet przed i po różnego rodzaju operacjach ginekologicznych. Usunięcie macicy, mięśniaki macicy.
Administrator
zrobilam, zjadlam:)) bardzo dobra, ja jabłka nie dawałam, bo an jutro do pracy troche zostawilam sobie, a jablko by mi zczernialo chyba:(
Offline
Moderator
dziewczyny jadłam ostatnio bigos z pora, nie wiem czy znacie, ale mi bardzo smakowało.
Nie podam ilościowo ile czego, bo koleżanka robi "na oko", tylko, że na garnek taki średni dała 3 pory.
BIGOS Z PORA
3 pory- pokrojone w krążki do zielonej części
kiełbaska wg uznania
cebula
przecier pomidorowy
liść laurowy
ziele angielskie
sól. pieprz
najpierw podsmażamy kielbaskę, dodajemy cebulke, na koniec por i jak będzie miękie dodajemy przecier pomidorowy. Spróbujcie, bo ja jutro robie tak mi smakowało. Nawet mąż bral dokładkę
Offline
Moderator
Sałatka z tortelini
1op makaronu tortelini- ja miałam z mięsem
ananas z puszki
kurczak wędzony
por połówka
kukurydza
ser żółty w kosteczkę pokrojony
majonez
śmietana
sół pieprz
Zamiast tortelini można dac ryż lub inny drobny makaron. Ja dałam co miałam
SMACZNEGO
Offline
Administrator
kurde...............przeszukałam cały nasz rozdział kuchenny - i nie znalazłam naleśników Maggi ze szpinakiem, a głowę dałabym uciąć ze coś piałaś:(
Offline
Moderator
Pisała, pisałam, ale tylko wspomniałam na głównym forum.
Do szpinaku poprostu dodaje ser feta i czosnek. Wszystko wg gustu.
Zawijam i podpiekam w piekarniku. Na wierzch tarkowana mozarella.
Offline
Administrator
Aniu - Madzia może poda potem, a ja robiłam z tej stronki - dokładnie jak pisze:))bardzo dobre!
http://www.przepisy.pl/przepis/nalesnik … w/przepisy
i jestem zdania tego samego co forumka napisała pod spodem - bo mnie też ten sos nie pasował,reszta super!
........"zamiast sosu pomidorowego,który w ogóle mi nie pasuje do tego dania proponuję sos cztery sery, albo inny serowy"..............
Offline
Administrator
nie, nie dodawałam, następnym razem to uczynię:)))
Offline
Gość
Dziewczyny ja robie podobnie. Jak mam świeży szpinak to posiekać i na patelnie, przyprawy, dużo czosnku.
Jak wystygnie mieszam z fetą,ale ta taką w kostce do smarowania bardziej, chyba favita czy jakos tak. Zawijam w nalesniki i do piekarnika a na wierch starkowana mozarella.
Jak mam szpinak mrożony to tak samo, albo na patelnie albo bezposrednio rozmrozic i do nalesników. Teraz mam w sosie śmietanowym i ten chyba najlepszy będzie. Ale jak pisała wcześniej- robię z nim rybkę.
Moderator
SAŁATKA ZIEMNIACZANA
ok 60dkg ziemnaków ugotowanych w mundurkack- pokrojone w plastry
1 papryka czerwona
1papryka żółta lub zielona
1 ząbek czosnku
2-4 ogórki konserwowe
natka pietruszki
1cebula pokrojona drobno
SOS
10dkg smietany kwaśnej
łyżeczka musztardy
łyżka octu winnego lub jabłowego
pieprz
Najlepsza jak postoi pare godzin w lodówce
Offline
Moderator
SAŁATKA Z MAKARONU Z ZUPEK CHIŃSKICH
2op makaronu z zupek- namoczyć we wrzatku i odcedzić po 10 min
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
ser żółty w kosteczke
kukurydza
kapusta pekińska
1 czerwona cebula
2 piersi z kurczaka pokrojone w kostke i usmażonę w carry lub w przyprawie gyros
majonez
Offline
Administrator
maggi7 napisał:
SAŁATKA ZIEMNIACZANA
ok 60dkg ziemnaków ugotowanych w mundurkack- pokrojone w plastry
1 papryka czerwona
1papryka żółta lub zielona
1 ząbek czosnku
2-4 ogórki konserwowe
natka pietruszki
1cebula pokrojona drobno
SOS
10dkg smietany kwaśnej
łyżeczka musztardy
łyżka octu winnego lub jabłowego
pieprz
Najlepsza jak postoi pare godzin w lodówce
ale fajowa...sprobuje
Offline
Moderator
Ja tą sałatkę ziemnaczaną jak robię na grila na więcej osób to robię z 2 porcji, bo szybko znika
Offline
Użytkownik
Dzięki Madziu za przepisy a można tę ziemniaczana bez czosnku ? nie cierpie czosnku
Offline