Usunięcie macicy za i przeciw. Mięśniaki macicy. Operacje ginekologiczne - Elfy.

forum dla kobiet przed i po różnego rodzaju operacjach ginekologicznych. Usunięcie macicy, mięśniaki macicy.

Ogłoszenie

Aby w pełni korzystać z naszego forum - zachęcamy do rejestracji. Wątki z galerią i codziennymi rozmowami dostępne są tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Drażniące reklamy można usunąć - patrz: pomoc techniczna.

#1 2014-10-03 19:40:16

 Kariolka

Administrator

Skąd: Śląsk
Zarejestrowany: 2013-08-11
Posty: 2967
zainteresowania: góry, film, książki, żużel

metody terapii antyrakowej

Wybrane metody terapii antyrakowej

Zaleca się dla ochrony przed chorobą nowotworową dietę ubogą w tłuszcze zwierzęce i cukier. Spożywanie dużej ilości tłuszczów zwierzęcych jak smalec czy słonina, dużej ilości dwucukrów (sacharoza, aspartam) oraz także zbyt dużej ilości białka zwierzęcego to kilkanaście razy większe prawdopodobieństwo zniszczenia sobie systemu immunologicznego i zachorowania na raka. Pokarmy wędzone i solone sprzyjają nowotworom, a szczególnie rakowi żołądka. Mięso zwęglone lub zgrillowane sprzyja wszystkim rodzajom raka, szczególnie rakowi jelit. Nadmiar tłuszczu zwierzęcego w szczególności sprzyja najważniejszym nowotworom w tym nawet rakowi piersi. Dieta na onkologii powinna składać się z dużej ilości owoców i warzyw bogatych w błonnik, aby pacjenci mieli dwukrotnie większą szansę na przeżycie, no i nie może być gotowana w aluminiowych naczyniach! Zachorowalność na raka wśród populacji wegetarian jest zaiste minimalna w porównaniu ze zwolennikami kuchni zwierzęcej, tłuszczowo-białkowej pozbawionej witamin i błonnika! Ludzie, którzy jedzą więcej mięsa, smalcu, słoniny, masła i innych tłustych pokarmów wielokrotnie częściej zapadają na nowotwory, a szczególnie nowotwory przewodu pokarmowe, jelit, żołądka czy wątroby.

Unikaj więc tłuszczu zwierzęcego, mięsa, ogranicz spożywanie smażonych potraw i grilla, masło używaj tylko klarowane (przetopione Ghii), zmniejsz zasolenie potraw do minimum i nie używaj w ogóle oczyszczonej soli a jedynie naturalną. Koniecznie ogranicz ilość spożywanych słodyczy, czekolad, ciast i ciasteczek oraz cukierków na dwucukrach. Słodyczożerstwo to najczęściej rak trzustki, żołądka i inne. Zamiast słodyczy jedz świeże owoce, które zawierają monocukry jak fruktoza. Przekąski takie jak chipsy czy słone orzeszki należy całkowicie wykluczyć z diety. Jedzenie wieprzowiny, wołowiny czy jakiejkolwiek mięsnej zupy (rosołu) jest osobom z nowotworami absolutnie zakazane!

Zdrowa dieta antynowotworowa
, szczególnie dla pacjentów onkologii opiera się na dużej ilości zbóż, warzyw i owoców. Musi to być dieta dostarczająca wszystkie witaminy i mikroelementy, a szczególnie już witaminy A, C, E oraz mikroelementy takie jak selen, cynk i mangan oraz błonnik! Brak błonnika w diecie to podstawowy błąd żywieniowy sprzyjający nowotworom. Beta-karoten (prowitamina A) mamy w marchwi i w ciemnożółtych lub pomarańczowych warzywach i owocach oraz w szpinaku, brokułach i sałacie. Witamina C znajduje się w owocach cytrusowych, papryce świeżej, brukselce, truskawkach, pomidorach i ziemniakach. Olej sojowy i słonecznikowy, orzechy włoskie, migdały, orzechy nerkowca, groch, fasola i wiele warzyw liściastych to źródła witaminy E, najsilniejszego przeciwutleniacza uniemożliwiającego powstanie nowotworów. Selen znajdziemy w grzybach, cebuli, czosnku,cukini, kapuście oraz w pełnym mleku i jajkach. Cynk znajdujemy w strączkowych jak groch, bób i fasola, w nie łuskanych ziarnach zbóż oraz w jajach. Cynk wydatnie wzmacnia układ odpornościowy. Mangan znajdziemy w kiełkach pszenicy, zbożach i razowych mąkach, brązowym ryżu, sałacie, suchym grochu i fasoli, oraz w żółtkach jaj. Cynk reguluje też spalanie i przemianę cukrów co ułatwia leczenie ze słodyczomanii. Błonnik znajduje się w łuskach pszenicy i innych zbóż oraz w skórce owoców i warzyw. Oczyszcza on przewód pokarmowy z toksyn i złogów, a jego brak przyczynia się do zapadalności na raka jelit czy nawet żołądka!

Olej z siemienia lnianego oraz olej z wiesiołka bardzo korzystnie wpływają na wyleczalność nowotworów. Podobnie też odpowiednio przyrządzony macerat i napar z czarnej huby brzozowej. Odwar i napar z szałwi także dobrze sprzyja uleczeniu z nowotwora oraz jest dobrym lekiem profilaktycznym. Sok z buraka czerwonego, marchwi i selera bardzo dobrze wzmacniają układ odpornościowy i pomagają w leczeniu nowotworów. Sok z rzodkwi i ziemniaka leczą także niektóre postaci nowotworów jak raka wątroby. Szałwia, dziurawiec, mięta i melisa odpowiednio odwarzone lub naparzone także leczą nowotwory i zapobiegają ich nawrotom. Herbata ze skrzypu polnego, pokrzywy zwyczajnej, rdestu ptasiego, i dziurawca w odpowiednich proporcjach to także dobra ziołowa kuracja antyrakowa bardzo pomocna w wyleczeniu z nowotworów. Herbata bodziszkowa pomaga przeciw każdemu rodzajowi raka. Herbata, a raczej odwar z obierek ziemniaka lub sok ze świeżych ziemniaków to także leki przeciwrakowe. Pokrzywa czy jemioła to też świetne surowce antyrakowe. Rak piersi, jajników i macicy oraz prostaty dobrze leczy i zapobiega herbata z ziela przywrotnika i jasnoty, a oczywiście podstawą jest solidna terapia psychoseksualna, której nic nie zastąpi dla wyleczenia lub zapobieżenia tego typu nowotworom. U podłoża większości nowotworów leżą problemy związane z płcią, seksem, wstrzemięźliwością, wstydem, urazem seksualnym, porzuceniem, aborcją, konfliktem sumienia z powodu wmówionej grzeszności seksu, strachem przed ciążą poczuciem winy z powodu przygód seksualnych etc.

Niebagatelną rolę w leczeniu odgrywa zachowanie równowagi kwasowo – zasadowej w organizmie. Równowaga kwasowo – zasadowa jest uwarunkowana stałym poziomem stężenia jonów wodorowych środowiska wewnątrz naszego organizmu. Stężenie to określa się w skrócie jako pH. Odczyn kwaśny waha się od 1 do 7 pH, natomiast zasadowy od 7 do 14 pH. Prawidłowa wartość pH krwi powinna wynosić od 7,35 do 7,45 (odczyn lekko zasadowy). Równowagę kwasowo – zasadową w naszym organizmie, można osiągnąć stosując odpowiednio skomponowaną dietę. Spożywanie dużych ilości m.in. białka i tłuszczów zwierzęcych, przetworzonego pożywienia, cukru i używek, powoduje zakwaszenie naszego organizmu, co z kolei sprzyja rozwojowi choroby. Przy okazji poruszania tego tematu, należy wspomnieć o największym naszym wrogu, jakim jest cukier. Biolog Otto H. Warburg zdobył Nagrodę Nobla w dziedzinie Medycyny za odkrycie, że metabolizm guzów nowotworowych jest w dużej mierze uzależniony od spożycia glukozy. Likwidacja zakwaszenia organizmu jest pierwszym etapem na drodze zapobiegania przerzutom po szpitalnym leczeniu onkologicznym i jednocześnie zapobiega rozwojowi nowotworu.

***) Wybitni lekarze podkreślają, że sposób odżywiania ma często decydujący wpływ na rozwój nowotworów. Już dziś nikt nie dyskutuje z twierdzeniem, że 60–70 procent chorób nowotworowych można zapobiec, robiąc tylko dwie rzeczy: rzucić palenie i zdrowo się odżywiać. Światowy Fundusz Badań nad Rakiem w raporcie opublikowanym pod koniec 2003 roku dowodzi też, że 40 procent zachorowań na raka można zapobiec poprzez właściwe odżywianie się i pozbycie się nadwagi. Dieta antyrakowa powinna być uboga w tłuszcze, cukier i sól, a bogata w witaminy A, C, E (czyli karoten, kwas askorbinowy, tokoferol) oraz pierwiastki – magnez, selen, które hamują rozwój komórek nowotworowych. Właśnie te witaminy i minerały usuwają z naszego organizmu wolne rodniki oraz zapobiegają rakotwórczemu działaniu nitrozamin, czyli groźnych związków zawartych w produktach spożywczych i powstających w żołądku.

Zablokowanie produkcji komórek rakowych potrafi dokonać epigalokatechina z zielonej herbaty, resveratrol z czerwonych winogron oraz kurkumina (składnik curry) – przyprawa kuchni indyjskiej. Ta ostatnia czyli kurkumina ma – zdaniem niektórych naukowców – najsilniejsze działanie antyrakowe ze wszystkich produktów. Guzek np. może rozwijać się tylko wtedy, gdy jest ukrwiony. W jego wnętrzu tworzy się sieć naczyń krwionośnych. Naukowcy od lat chcą zahamować ten proces. W pewnym stopniu potrafią to niektóre związki roślinne np. kwas elagowy z malin i truskawek, czy apigenina, występująca w dużych ilościach w pietruszce i selerze. Efekt następuje po zjedzeniu porcji warzyw nie większej niż ta stosowana w naszej kuchni. 

Rewolucyjne badania na grupie pacjentów z rakiem prostaty wskazały, że te osoby, które zmieniły dotychczasowy tryb życia: więcej się ruszały, przestrzegały diety opartej na produktach roślinnych wzbogaconej suplementami (selen, witaminy A i C, kwasy omega 3) udowodniły, że stan ulega znacznej poprawie i nie ma konieczności stosowania chemioterapii.  Udowodniono, że niektóre składniki diety mogą wzmacniać tę naturalna obronę jaką jest układ odpornościowy. Należą do nich np. grzybki shitake oraz inne grzyby w tradycyjnej kuchni japońskiej. Jednym z największych entuzjastów zastosowania diety w krucjacie przeciw nowotworom jest m.in. dr Dean Ornish z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Francisco. Od wielu lat bada zależności między trybem życia a chorobami i szokuje świat nauki zadziwiającymi wnioskami.

Na pierwszym miejscu powinna być oczywiście woda mineralna. Ale właściwości antyrakowe mają też świeże soki (bo w takich nie doszło jeszcze do przemiany azotanów w szkodliwe azotyny). Pijmy także zieloną herbatę, mieszanki ziołowe (z dzikiej róży, głogu, pokrzywy) oraz soki warzywne, przede wszystkim z czerwonych buraków. I pamiętajmy – nadużywanie alkoholu zwiększa ryzyko wystąpienia raka jamy ustnej, przełyku, gardła, krtani, piersi, wątroby i jelit. Lubiane przez mężczyzn piwo to główne źródło nitrozamin, które mają właściwości kancerogenne, więc osoby pijące bursztynowy płyn są bardziej zagrożone rakiem trzustki, niż ci, którzy okazjonalnie po niego sięgają. Ale już wino, które zawiera rezweratrol (związek fenolowy), pite w umiarkowanych ilościach, czyli kieliszek, a maksimum szklanka dziennie, wykazuje działanie ochronne.

Zwiększone spożycie warzyw i owoców antyrakowych zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego, żołądka, płuc, piersi, jamy ustnej, trzustki i pęcherza. Częstość występowania tych nowotworów jest o 39 proc. wyższa u osób stosujących dietę tradycyjną. Owoce i warzywa zawierają nie tylko błonnik i składniki mineralne niezbędne dla zdrowia, ale i substancje nazywane fitozwiązkami. Pod tą nazwą kryją się flawonoidy, indole i fenole – związki zapobiegające powstawaniu nowotworów.

- pomidory
zawierają karotenoid o nazwie likopen, związek fenolowy chroniący organizm przed rakotwórczymi zanieczyszczeniami środowiska. Wiadomo, że ryzyko powstania raka prostaty u mężczyzn spożywających w tygodniu 10 pomidorów zmniejsza się o 45 procent.

- brokuły i pokrewne im warzywa mają w składzie dobroczynne indole. Zawierają też glukozyralany, które w organizmie przekształcają się w sulforolany, skuteczne w walce z nowotworami płuc i jelita grubego.

- skórka winogron i skórki innych owoców bogate są w rezweratrol (obecny także w czerwonym soku winogronowym i czerwonym winie), związek powstrzymujący rozwój raka.

- winogrona mają kwas elaginowy, obecny też w czereśniach i truskawkach, działający antynowotworowo.

- cytrusy bogate są w antyrakowe flawonoidy oraz luteinę.

Warzywa i owoce mają też inne antyoksydanty – witaminy E, C i beta–karoten. W koszyku z zakupami nie powinno zabraknąć: kapusty, kalarepy, kalafiorów, brukselki, czosnku, cebuli, pietruszki. W walce z rakiem sprzyjają człowiekowi melony kantalupa, papaja, jagody i cytrusy - a obierając je, nie wyrzucaj białej skórki, bo zawiera witaminę P – bardzo cenną w zapobieganiu chorobom nowotworowym.

Produkty bogate w skrobię, takie jak płatki z pełnych zbóż, ryż, makarony, owies, rośliny strączkowe i ziemniaki, zawierają błonnik, a wzrost jego spożycia zmniejsza zagrożenie rakiem jelita grubego. Błonnik skraca czas przechodzenia pokarmu przez jelita. Dzięki temu substancje, które powodują chorobę, mają kontakt ze ścianami jelita przez krótki czas. Badania dowodzą, że substancja o nazwie maślan, powstająca w wyniku działania mikroflory żołądkowej na błonnik, jest niezbędna do prawidłowej pracy jelit i zapobiega rakowi. Podobno ma też moc niszczenia pojedyńczych komórek nowotworowych. Pełne ziarna zbóż zawierają lignan, produkt podobny do błonnika, który jest fitoestrogenem i – jak sądzą niektórzy dietetycy – zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów hormonozależnych. Tak działa też soja, która zawiera izoflawony. Jednak w jej przypadku lepiej zachować ostrożność. Poza tym laboratoryjne badania na komórkach raka piersi pokazały, że małe dawki sojowego izoflawonu genisteiny (najbardziej aktywny fitoestrogen soi) powodują rozmnażanie tych komórek, podczas gdy duże zatrzymują ich rozrost.

Dobrą terapię antynowotworowa może oczywiście przepisać kwalifikowany specjalista z dziedziny medycyny naturalnej i uzdrawiania, a dobre badanie i rozmowa-wywiad z pacjentem, aby ustalić dobrą kurację będą trwać zwykle 1-2 godzin przy pierwszej wizycie. Hochsztaplerów, którzy z góry wiedzą co ci dolega unikaj jak ognia, bo każdy jasnowidz koryguje swoje widzenia i przywidzenia dokładnym wywiadem z pacjentem, o ile jest kwalifikowanym terapeutą medycyny naturalnej! Hochsztaplerów uzdrawiających przyłożeniem dłoni w przeciągu 1-5 minut unikaj jak zarazy, gdyż są to oszuści nie mający pojęcia o energoterapii. Sensowny zabieg u bioterapeuty trwa zwykle na początku nawet i 1-2 godziny, a w okresie końcowym terapii przynajmniej 20-30 minut!

Nie daj się pacjencie oszukiwać i wzmagaj odporność na oszustów, przez których medycyna naturalna miewa czasem złą prasę! Nie stosuje się bioterapii przykładając ręce bezpośrednio na ognisko nowotworowe gdyż może to przyśpieszyć wzrost nowotwora. Trzeba wzmóc system odpornościowy i ogólną witalność organizmu! Wiele chorób leczy się też poprzez stosowanie kilku różnych terapii i kuracji jednocześnie, a to oznacza, że trzeba raczej unikać hochsztaplerów stosujących swoją jedynie słuszną pojedynczą terapię na wszystko, no chyba że są częścią większego zespołu terapeutycznego i wykonują niezbędny zabieg w ramach kompleksowej terapii ustalonej przez specjalistę! Kończąc niniejszy zarys należy uświadomić sobie, że jest to tylko szkic do profilaktyki i terapii antyrakowej, a autor prowadzi dłuższe seminaria poświęcone zagadnieniu m.in. w Częstochowie, Łodzi, Katowicach, Gdyni czy w Poznaniu.

DIETA W LECZENIU Z CHOROBY NOWOTWOROWEJ

Dieta zapobiegająca rozwojowi nowotworów różni się nieco od diety, którą stosujemy jako wspomaganie leczenia w czasie trwania choroby nowotworowej. W leczeniu z raka produkty żywnościowe dzielimy na trzy grupy: dozwolone (zalecane), dozwolone okazjonalnie i w małych ilościach ale których lepiej unikać oraz produkty bezwzględnie zakazane!

I. Produkty dozwolone (zalecane) do spożywania w dużych ilościach jako podstawa diety antyrakowej w czasie trwania choroby nowotworowej.

OWOCE: cytryna; sok cytrynowy;

WARZYWA: algi, awokado, bakłażan, biała rzepa, biała rzodkiew, brokuły, brukselka, burak liściowy (boćwinka), cebula, cukinia, czosnek, dymka, fasolka zielona, jarmuż, kalafior, kalafior romanesco, kalarepa, kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta kiszona, kapusta pekińska, kapusta włoska, kapusta zielona bezgłowa, karczoch, ketmia, kiełki (oprócz ciecierzycy i soi), kiełki fasoli, kiełki lucerny alfa-alfa, kiszone warzywa (np. burak ćwikłowy), koper włoski (fenkuł), korzeń lotosu świeży, ogórek sałatkowy, oliwki, pak choi (rodzaj kapusty chińskiej), papryka, pasternak, pędy bambusa, pokrzywa, pomidor, por, rzepak, rzodkiewki, seler, seler naciowy, skorzonera (czarny korzeń), szparagi, szpinak, topinambur (słonecznik bulwiasty);

SAŁATY: cykoria, cykoria "głowa cukru", endywia, lollo roso i biondo, mniszek, portulaka, radiccio, rukiew wodna, rukola, sałata batawia, sałata dębolistna, sałata głowiasta, sałata lodowa, sałata masłowa, sałata polna, sałata rzymska, sałata trevio, szczaw zwyczajny;

GRZYBY: boczniaki, borowiki, koźlarz czerwony, koźlarze (kozaki), kurki, maitake, maślaki, pieczarki, reishi, rydze, shiitake, smardze, smardze suszone, trufle, trufle suszone;

PRZYPRAWY I ZIOŁA: bazylia (świeża), chili, curry, czarnuszka, cząber, czosnek niedźwiedzi, estragon, galgant, gałka muszkatałowa, hyzop, kapary, kminek, kmin rzymski, kolendra, koperek, kurkuma, lubczyk, majeranek, melisa cytrynowa, mięta, ogórecznik, papryka sproszkowana, pieprz biały, pieprz czarny, pieprz zielony, pieprzyca siewna, pietruszka (natka), portulaka, rozmaryn, rukiew wodna, rzeżucha, szałwia, szczypiorek, trybula ogrodowa, tymianek;

PRODUKTY MLECZNE: bita śmietana (niesłodzona), creme fraiche (śmietana, bez cukru), kwaśna śmietana, maślanka, twaróg;

SERY: appenzeller, bavarian blue, bergkase, bleu d'auvergne, bleu de bresse, brie, butterkase (ser żółty maślany), camembert, danbo (ser duński), edamski/gouda, ementaler, esrom, feta, gorgonzola, gruyere, handkase, kochkase, leerdamer, limburski, maaslander, mascarpone, mozzarella, parmezan, pirenejski, provolone, raclette, ricotta, robiola, romadur, roquefort, serek ziarnisty, ser kozi, ser owczy, ser pleśniowy, ser twarogowy, tete de moine, trapistów, tylżycki;

JAJA: jaja kurze (ekologiczne) 2-3 sztuki tygodniowo;

TŁUSZCZE I OLEJE: masło topione (klarowane), masło bio, olej arachidowy, olej kokosowy, olej konopny, olej lniany (omega 3), olej migdałkowy, olej palmowy, olej rzepakowy (do smażenia, omega 3), olej sezamowy, olej z awokado, olej z orzechów włoskich (omega 3), olej z pestek z dyni, olej z pestel granatu, olej z pestek winogron, olej z wiesiołka (w kapsułkach);

NAPOJE: espresso, herbata czarna, herbata zielona (parzyć około 8-10 minut), kawa z cykorii, sok z cytryny z wodą, woda mineralna, woda z kranu (filtrowana);

ŚRODKI SŁODZĄCE: słodzik stewia (niewielkie ilości);

ZAGĘSTNIKI: agar-agar, guma guar, mąka z chleba świętojańskiego;

INNE PRODUKTY: czekolada gorzka (kakao powyżej 70 %), musztarda (ostra), nasiona siemienia lnianego, ocet (wszystkie gatunki), sambal oelek, sos sojowy (bezcukrowy), sos worcester, tofu;



II. Produkty dozwolone okazjonalnie i w małych ilościach ale których większej ilości lepiej unikać ze względu na zbyt dużą zawartość węglowodanów (polisacharydów) w tym skrobii i cukrów lub zwierzęce pochodzenie (mięso, dróbm ryby). Podana w gramach porcja produktu roślinnego zawiera 5 gram węglowodanów.

OWOCE: acerola 140g, acerola koncentrat 12g, agrest 60g, ananas 40g, arbuz 60g, borówka brusznica 80g, borówki 55g, brzoskwinia 55g, czarny bez (nie na surowo) 75g, czereśnia, 40g, dzika róża 30g, figi świeże 40g, flaszowiec peruwiański (cherymoja) 40g, gorzka pomarańcza 50g, granat 30g, grejpfrut 60g, gruszka 40g, guawa 75g, jabłko 40g, jeżyny 80g, karambola 143g, kiwi 45g, kumkwat 35g, liczi 30g, limonka 275g, maliny 90g, maliny hodowlane 25g, mandarynka 45g, mango 35g, marakuja 40g, melon miodowy 80g, mirabelka 45g, morela (świeża) 55g, nektarynka 40g, nieszpułka zwyczajna 45g, owoc opuncji (figa indyjska) 70g, papaja 200g, persymona (owoc kaki) 30g, pigwa 70g, pomarańcza 50g, pomelo 30g, porzeczki białe 55g, porzeczki czarne 50g, porzeczki czerwone 65g, poziomka 60g, rabarbar 350g, renkloda 40g, rokitnik świeży 100g, śliwka 45g, truskawki 80g, wiśnie 50g;

WARZYWA: burak ćwikłowy gotowany 85g, dynia 100g, marchew surowa 85g, ogórek konserwowy 400g, serce palmy (słoik, puszka) 120g, soczewica gotowana 30g, ziemniaki nierozpadające się w gotowaniu, smażone 35g;

ZBOŻA I MĄKI: amarantus (bezglutenowy) 9g, jęczmień 8g, kasza gryczana 7g, mąka kokosowa 23g, mąka z otrębów owsianych niskowęglowodanowa 12g, mąka z pestek dyni 70g, mąka z pestek winogron 30g, orkisz 8g, owies 8g, proso 8g, pszenica płaskurka 9g, pszenica samopsza 9g, qinoa (bezglutenowa) 8g, żyto 8g;

ORZECHY I NASIONA OLEISTE: bukiew 17g, kasztan jadalny gotowany 14g, mak 120g, makadamia 35g, migdały 120g, nasiona konopi obrane 65g, orzech brazylijski 140g, orzech kokosowy świeży 100g, orzech kokosowy wiórki 80g, orzechy laskowe 45g, orzechy pistacjowe łuskane 3g, orzechy włoskie 45g, orzechy ziemne 50g, orzechy piniowe obrane 60g, pekan 110g, pestki dyni 35g, ziarna sezamu 50g, ziarna słonecznika łuskane 40g;

MLEKO: ayran (napój turecki) 150 ml, jogurt (bez cukru) 125g, kefir 125 ml, maślanka 110 ml, mleko chude 90 ml, mleko odtłuszczone 100 ml, mleko pełne 100 ml, mleko sojowe 325 ml, mleko surowe 100 ml, mleko UHT 3,5 % 100 ml, zsiadłe mleko pełnotłuste 125 ml;

ŚRODKI SŁODZĄCE: fruktoza 5g, sok gruszkowy zagęszczony 7g, sok jabłkowy zagęszczony 6g, sok z agawy zagęszczony 7g, syrop klonowy 7g;

NAPOJE: cafe au lait (kawa z mlekiem) 100 ml, cappucino 100 ml, czerwony sok winogronowy wytrawny 200-400 ml, mleko sojowe naturalne 150 ml, soki warzywne ze wszystkich warzyw listy I - 200 ml, soki warzywne ze wszystkich warzyw listy II - 100 ml, woda z sokiem owocowym ze wszystkich owoców listy II - 200-400 ml (soku);

INNE PRODUKTY: amarantus prażony 9g, imbir świeży bez cukru 45g, krem orzechowo-nugatowy bez cukru 20g, masło orzechowe 30g, mus z orzechów ziemnych 50g, mus z ziarna sezamowego 50g;

PRODUKTY MIĘSNE, MIĘSO I DRÓB: bawół (bizon), bawół wodny, bażant, daniel, dzik, gęś dzika, gołąb dziki, jeleń, kaczka dzika, kozica (mięso kozie), kuropatwa, przepiórka, sarna, strusie mięso, zając;

[Tylko dziczyzna, bez mięsa czerwonego, nie częściej niż 2 razy w tygodniu jeden posiłek po 100-200 gram jednorazowo]

RYBY: koleń wędzony, leszcz, łosoś dziki, łosoś wędzony, makrela, makrela wędzona, sardynka, sardynka w oleju, śledź, śledź matjas, śledź solony, tuńczyk;

http://www.himavanti.org/pl/c/uzdrawian … owotworowe


usunięcie trzonu macicy - V/2012, znieczulenie lędźwiowe. Powód: mięśniaki macicy, krwotoczne miesiączki, uciski na sąsiednie narządy.
http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_cleanglasses1.gif

Offline

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.a300.pun.pl www.narutoforum.pun.pl www.progta.pun.pl www.vanilla.pun.pl www.vregimentironforge.pun.pl