forum dla kobiet przed i po różnego rodzaju operacjach ginekologicznych. Usunięcie macicy, mięśniaki macicy.
Moderator
Mięsko duszę a jak dochodzi to wrzucam warzywa, żeby się nie rozpadły, wolę al dente
zreszta i tak dojdą w ryżu
Offline
Moderator
Ogólnie nie lubię karczku, ale robiłam z innym chudszym mięskiem i nie miało tego smaku.
Offline
Moderator
to wychodzi takie danie jak risotto, ta wode wciaga ryz i wyparowywuje. Ja dolewałam dzis ze dwa razy po ok pół kubka, a później odkryłam, żeby wszystko wyparowało, tylko trzeba zamieszac, żeby nie przypaliło się.
Offline
Moderator
Ja robiłam z szynki i kurczaka, ale lepsze z karczku. Możesz zrobic z kurczaka najwyżej daj więcej przypraw. Ten karczek jest jednak tłustszy i ma ten smaczek. zaraz podam zupke serowa
Offline
Administrator
A ja zrobiłam na wigilię paszteciki, te z ciasta francuskiego. Były przepyszne!!! Poszły w pierwszej kolejności a wykonanie bardzo szybkie. Można farsz dawać jaki się chce. A przepisy są nawet na cieście francuskim, jeśli kupujecie gotowe.
Offline
Moderator
ZUPKA SEROWA
2 łyżki masła
1/2 szklanki posiekanej natki pietruszki
3-4 łyżki mąki
2 kostki rosołowe
2 śmietany 18%
3 camemberty najlepiej grzybowe
grzanki
Masło rozpuścic na patelni dodac natkę i opruszyć mąką. Po 2-3 min
przełożyc do garnka i dodac kostki i wode tyle ile pisze na kostkach rosołowych.
Zagotować, dodać śmietany i starte na tarce- jak na buraki- sery.
Na talerzy do zupki dodać grzanki.
Offline
Moderator
no to teraz spróbuj z innym dla porównania. A dzieciaczki tez jadły? Bo mój od małego mięsożerny
Offline
Administrator
hm...znowu pyszności:) oj na to ja czasu nigdy nie mam....ale cos zrobię:)
Offline
Moderator
To fajnie,ze smakowało
Kariolko na to naprawde nie trzeba duzo czasu, spróbuj
Offline
Moderator
Z tego względu, że mąż na diecie więc ja też hihi, muszę powiedzieć, że dodatkowo stres i juz spodnie wiszą
Uwielbiam rukole i roszponkę i wszystkie zielono-śmieciowe sałatki
Polecam jedną, która pierwsza zniknęła ze stołu i nawet mięsozerni jedli
SAŁATKA ZIELONA
rukola lub roszponka, mozna pomieszać
duża gruszka nie za twarda
serek typu feta ja kupuje taki w Lidlu balkański chyba
serek jakis plęsniowy do posypania
orzeszki piniowe lub dynia lub płatki migdałów- uprażyć
grzanki z Biedronki- to sa takie kromeczki a ja je w rękach krusze- pomidorowe
skropic olejem dyniowym- pyyychoootaaa:)
i sosem balsamicznym- gęstym
Z tego wszystkiego zrobić bałagan na pólmisku- gruszkę kroje w plasty i można rzucić na chwile na patelnie grilową,żeby miała ładne wzorki
SMACZNEGO
Offline
Administrator
dziękuję, uwielbiam sałateczki
Offline