forum dla kobiet przed i po różnego rodzaju operacjach ginekologicznych. Usunięcie macicy, mięśniaki macicy.
Administrator
ja w mące, ale chciałam spróbować inaczej, lecz już zaczęłam tak jak zawsze.
oto moje ryby
Offline
Moderator
Wow, ale mi zaczęło burczeć w brzuchu
Zobaczysz jak szybko zniknie, hehe
SMACZNEGO !
Offline
Administrator
dziewczyny a macie jakies sprawdzone salatki z kurczakiem i anansem????
Offline
Moderator
kurczak, ananas, ryż kukurydza, siekane orzechy, siekana zielona pietruszka, majonez
Offline
Moderator
RYBA Z PIEKARNIKA czyli dalsze wariacje rybne
500g rybki- ja robiłam z morczszuka
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki serka mascarpone
ok 200ml śmietanki- ja dałam troszkę 30% i reszta 12% z kartonu UHT
2-3 łyżki tartego sera mozarella
przyprawy
Rybkę skrapiam sokiem z cytryny i odsawiam na jakis czas- lub nie, jeżeli sie śpieszę
Smażę posmarowaną rybkę majonezem- bez tłuszczu na patelni grilowej, żeby były ładne paseczki
Ja dałam mało majonezu tak tylko ciut ciut na każdy filecik rybny
Przekładam do naczynia i zalewam śmietanką wymieszaną z mascarpone przyprawy- koperek, vegeta, pieprz itp i troszkę wody.
posypuję mozarelka i zapiekam z 15 minut zeby się zarumieniło.
Jadłam to w sobote, a dzis zrobiłam i pyyyyszoootaaaa- spróbujcie
Aha rybka musi byc rozmrożona i lekko osuszona, no i proporcje wg uznania
Offline
Administrator
o matko Maggi - twoje przepisy rybkowe to ja uwielbiam:)
Offline
Moderator
To akurat przepis kolegi, ale gdzies wygrzebał w necie.
Najpierw musiałam sama zrobić, żeby przekazac dalej
On mało gatuje, ale jak cos zrobi to pychota.
Jak znajdę to podam jego przepis na zupkę serową, jest poprostu za....
i do tego szybka i łatwa a znika jak rybka po japońsku hihiii
Offline
Moderator
DANIE Z MIĘSKIEM I RYŻEM PO UKRAIŃSKU
ok 1kg mięsa najlepiej karczek
3 woreczki ryżu
3 marchewki
1-2 cebule
1pietruszka korzeń
4 ząbki czosnku
ziele angielskie
listek laurowy
sół pieprz
Mięsko dusimy z warzywami na patelni. Przekładamy do garnka, zasypujemy ryżem suchym, dodajemy listek, ziele, przyprawy i czosnek pokrojony w plasterki. Zalewamy wodą i dusimy ok 20-30min. W trakcie podlewać wodą jak sie wygotuje.
Na koniec doprawiam jeszcze wg uznania.
Offline
Moderator
Mięsko jak na gulasz w kawałki dość małe, a marckew kroje w pólplasterki, cebule też tak
Offline